Csatornázás Budapesten és egész Pest megye területén

A nem megfelelően megtervezett és kivitelezett csatorna, legyen szó akár esővíz-, lég- vagy szennyvízcsatornáról, komoly bajokhoz vezethet.

Elég, ha csak egy ponton gyengébb, vagy átereszt, és máris érezni fogjuk a hatásait.

Éppen ezért, ha bármilyen csatornával kapcsolatos problémád támadt, vagy azt szeretnéd, hogy szakképzett és gyakorlott szakemberek kivitelezzék számodra, akkor hezitálás nélkül hívj minket!

Budapesten és egész Pest megyében a rendelkezésedre állunk, akár javítás, akár kiépítés szükséges, sőt, vészhelyzet esetén akár 1-2 órán belül is kiérkezünk!

Hívj minket a nap bármely szakában, vagy kérj tőlünk visszahívást, és mi a Te problémádat is megoldjuk, amilyen hamar csak lehet.

Bízd a dolgot profikra, keress minket bátran, bármikor!

Mit is nevezünk valójában csatornának?

Bár a köznyelvben a csatorna szinte minden esetben az utca szintje alatt húzódó, szennyvíz elvezetésére szolgáló rendszert jelöli, ennél sokkalta tágabb fogalmat takar.

Csatornának nevezünk minden olyan zárt vagy félig nyitott utat, ami valamilyen közeg, például víz vagy levegő egy bizonyos irányba vezetésére szolgál.

Azaz ide értjük az esővíz-elvezető csatornát, a szennyvízcsatornát és a légcsatornát is.

Mind a három igen gyakran előfordul az otthonunkban, és bizony a legkevésbé sem mindegy, milyen minőségben lettek kiépítve.

Ez különösen igaz a vízzel kapcsolatos csatornarendszerekre, hiszen tudjuk, hogy a folyadékok a legkisebb nyílásokon, repedéseken is képesek kiszivárogni, és hosszabb-rövidebb távon jelentős károkat okozni.

A megfelelő csatornarendszer egyik alap kritériuma a zártság, illetve az áteresztés megakadályozása – ehhez pedig hozzáértő kezeknek kell megterveznie és kiviteleznie.

Légcsatorna – mikor alkalmazzuk?

A légcsatorna a legtöbb esetben valamilyen szellőzőrendszer vagy komolyabb légkondicionáló részeként szükséges, például ipari létesítmények, bevásárlóközpontok vagy nagyobb lakóházak esetén.

Ez lehet rejtett vagy látható, attól függően, hogy mennyire szeretnénk adni az esztétikára.

Biztosan Te is láttál már szupermarketek vagy csarnokok plafonján nagy átmérőjű, könnyű csöveket lógni – az például a nagy teljesítményű klíma vagy légcserélő berendezés légcsatorna-hálózata.

Lakóházak esetén a légcsatornázást legtöbbször az álmennyezet fölé szokás rejteni, hiszen így lényegesen diszkrétebb a jelenléte, és csak a központi klíma beltéri egységei vagy fúvórácsai látszanak.

Ha légcsatorna-rendszer szakszerű kiépítésére van szükséged, például a most épülő házadhoz, netán karbantarttatnád, javíttatnád a meglévőt, ránk biztosan számíthatsz!

Esővíz elvezető csatorna

Az esővíz elvezetésére a klasszikus módszer a tető pereme köré épített eresz, ami voltaképpen egy félcsatorna, ám a legtöbb esetben az egy-két kifolyója a kertbe vagy az utcára, a kerítésen kívülre vezet.

Ez is egy megoldás, azonban az esővíz elvezetését nem szabad félvállról venni, több okból sem:

  • a nem megfelelő lejtés a víz felgyűléséhez, túlcsordulásához vezet;
  • ha a kifolyó a ház közvetlen közelébe engedi ki az összegyűjtött esőt, az hosszú távon akár az alapot is alámoshatja;
  • plusz az ereszben megállt és felgyülemlett víz akár a fal felé is utat találhat, ami azok átázását eredményezheti.

Lényegesen célratörőbb és hatékonyabb megoldás az esőelvezetésre, ha az eresz kifolyója a föld alá van vezetve, ott pedig a csatornára kapcsolva.

Így a lezúduló és összegyűlő esővizet a szennyvízzel együtt a központi, utca alatt folyó csatornába vezethetjük.

Ezzel megelőzhetjük, hogy a víz alámossa például a kerítés, vagy a legrosszabb esetben a ház alapját.

Szennyvízcsatorna kiépítése, fő vezetékre kapcsolása

A megfelelő szennyvízelvezetés minden háztartásnak egy nagyon fontos eleme, enélkül rengeteg kellemetlenséggel szembesülhetünk.

Ma már sokkal kevésbé bevett módszer az emésztő használata, Magyarország nagy részén az utcaszint alatt már ki van építve a központi szennyvízelvezető rendszer, és a legtöbb ingatlan kapcsolódik hozzá.

A legkevésbé sem mindegy azonban, hogy hogyan!

Ha a kivitelezés nem szabályos, illetve nem történik meg időben, akkor amellett, hogy sokszor szembesülünk majd bonyodalmakkal, akár büntetést is kiszabhatnak ránk.

Mitől működőképes és szabályszerű egy kivezető csatorna?

  • A háztartásból távozó összes használt vizet összegyűjti.
  • Megfelelő az átmérője, képes megbirkózni a terheléssel.
  • Jó a lejtése, nem áll meg benne a szennyvíz.
  • Megfelelő mélységbe van leásva és lefektetve, hogy télen a hideg ne károsítsa, illetve ne fagyjon bele a víz, ezzel dugulást okozva.

Emellett az is ajánlott, hogy legalább 5 méterenként legyen a felszín felett tisztítónyílás is, ha netán mégis valami hiba keletkezne, akkor egyszerűbb legyen a hozzáférés.

Bárki képes csatornarendszert megfelelően kiépíteni?

Azt gondolhatnánk, hogy itt csak csövek elhelyezéséről és összekapcsolásáról van szó, mi lehet ebben olyan bonyolult?

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk: jobban jársz, ha inkább gyakorlott szakemberre bízod a dolgot.

Még ha fel is tudod magadnak mérni és megtervezni a dolgokat, mi a garancia rá, hogy valahol nem hagysz figyelmen kívül valami olyasmit, ami aztán komolyabb bajokhoz vezethet?

Elég egyetlen rossz illesztés vagy rövidre szabott csődarab, és az eső vagy a szennyvíz eláraszthatja a kertedet, de akár a lakásodat is!

Ettől pedig szerintem mindenképpen szeretnéd megóvni magadat, nem igaz?

Bízd ránk a csatornázást, és légy biztos az eredményben!

Mi nem csak a vízvezeték- és fűtésszerelésben vagyunk gyakorlottak, a csatornákkal is komoly tapasztalatunk van.

Több mint három évtized a szakmában megtanított minket erre-arra, így ha valamilyen csatornázással kapcsolatos problémával keresel meg minket, akkor se jövünk zavarba.

Egész Pest megyében és Budapesten folyamatosan állunk a rendelkezésedre, telefonszámunk 0-24-ben hívható.

Vészhelyzet esetén, ha kell, akár 1-2 órán belül is házhoz tudunk menni, hiszen előfordulnak olyan esetek, amikor nincs vesztegetni való idő.

Bízd hát a csatornázással kapcsolatos problémáidat, terveidet ránk, és mi a lehető leghamarabb azon leszünk, hogy elvégezzük Neked a feladatot!

Csatornázással kapcsolatos kérdéseiddel hívd szakembereinket!

Szennyvíz csatorna >>>

A szennyvíz csatorna meghibásodása, dugulása, szivárgása igen komoly probléma! Ha gyorsan szükséges az elhárítás, vagy szakszerű kiépítésére van szükséged, hívj minket bátran!

Csatornatisztítás >>>

A csatornában megbúvó szennyeződések láthatatlanul is olyan dugulást okozhatnak, ami katasztrofális következményekkel járhat. Keress hát fel szakértőt, ha bármilyen jelét is látod ennek!

Csatornázás >>>

A csatornázás talán nem tűnik bonyolult dolognak, de ne tévesszen meg, sok a lehetséges buktató! Bízd a dolgot ránk, profikra, és hívj minket házhoz bármikor!

Kérj visszahívást itt!

Budapesten és Pest megyén belül bárhol vállalunk vízszerelési, csatornázási, duguláselhárítási, fűtésszerelési munkákat ügyfeleinknek

Hívj minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa