Lefolyótisztítás – házi praktikák helyett hívj szakembert!

Lefolyótisztítás – házi praktikák helyett hívj szakembert!

A lefolyókra, tűnjenek bármilyen hétköznapinak is, igen nagy szükség van minden háztartásban.

Talán bele se gondoltál még, mit is kezdenél nélkülük a keletkező rengeteg szennyvízzel, igaz?

Szerencsére már nem a múltban élünk, amikor egy laza löttyintéssel kell tőle megszabadulnunk, hanem a legtöbb helyen van kiépített csatornarendszer, és abba vezető lefolyócsövek, lefolyók.

Azonban a legigényesebbeknél is előfordulhat valami, ami akár ideiglenesen használhatatlanná is teheti azon a ponton a vízhasználatot: a dugulás.

Ha a lefolyó eldugul, akkor nincs mese, muszáj kitisztítani ahhoz, hogy újra zavartalanul moshassunk, tisztálkodhassunk, mosogathassunk.

De valóban jó ötlet teljes vállszélességgel nekifeszülni, és minden létező házi praktikát kipróbálni a lefolyó kitisztításához?

Vagy jobban jársz, ha tapasztalt szakemberre bízod a dolgot?

A válasz – legalább is szerintünk – egyértelmű.

Mitől záródhat el egy lefolyó?

A legtöbb esetben, amikor egy lefolyóban elzáródás, azaz dugulás keletkezik, azért valamilyen oda nem illő dolog a felelős.

Természetesen rendeltetésszerű használat mellett is kialakulhat idővel, hiszen nem tudunk kiszűrni minden apró darabkát, részecskét, és a lerakódás megvastagodhat annyira, hogy az már akadályozza a szennyvíz lefolyását, ám ha beüt a katasztrófa, azt rendszerint mulasztás okozza.

Másfajta terhelést kell elviselnie egy mosogatónak, egy kézmosónak vagy éppen egy kád vagy zuhanyzó lefolyójának, éppen ezért jobb összefoglalni, hogy mi mindenre érdemes ezeknél odafigyelni.

  • Mosogatóba, hacsak nincs konyhamalacunk, ne kotorjunk ételmaradékot, pláne akkor, ha az szilárd darabokat is tartalmaz.
  • A mosdókagyló lefolyóját alaposan megterhelhetjük hajszálakkal, borostával, kozmetikai kellékekkel (vatta, fültisztító, sminkanyagok) pedig pláne.
  • A kád vagy zuhanyzó lefolyójának szintén a haj- és szőrszálak a legnagyobb ellenségei, valamint a ruháink után a testünkön maradt szöszök.

Mindezek, és az általuk okozott kellemetlenségek ellen kitűnő védekezési mód, ha apró lyukú lefolyószűrőt használunk!

Mi a teendő, ha tisztításra szorul a lefolyó?

Mi a teendő, ha tisztításra szorul a lefolyó?

Nem feltétlenül csak akkor kell lefolyótisztításra gondolni, amikor már kész a baj, és teljesen megszűnt az átfolyás.

Az is egy intő jel lehet, ha észrevesszük, hogy a megszokottnál lassabban tűnik el a víz, visszamaradnak olyasmik, amiknek nem kellene.

Mi az, ami ilyenkor a legtöbbeknek eszébe jut?

Vagy meg kell pumpálni az érintett lefolyót, vagy valamilyen vegyszert kell alkalmazni, esetleg csőgörénnyel is meg lehet a dolgot támogatni.

Ezeket azonban több szempontból sem javasoljuk:

  • a pumpálás lazább dugulás esetén segíthet, ám sokszor nem lehet vele érdemi eredményt elérni;
  • a vegyszerek ellenben akár károsíthatják is a lefolyócső-rendszert, sőt, bizonyos kombinációban meg is köthetik a zsíros lerakódást;
  • a tisztító spirál (csőgörény) pedig nem megfelelő használat mellett véglegesen is a lefolyócsőbe szorulhat.

Szóval mielőtt nagyobb kárt okoznál magadnak, mint amekkora bajban eredetileg voltál, inkább keress fel egy tapasztalt szerelőt, például minket!

Lefolyótisztítás gyorsan, hatékonyan, profi eszközökkel!

Ne hagyatkozz a „házi praktikákra”, és ne dőlj be a magukat „duguláselhárító szakemberekként” hirdető csalóknak, akik sokszor semmivel sem felkészültebbek, mint Te!

Hívj minket Budapestről vagy Pest megyén belül bárhonnan, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb kiérkezni hozzád és elvégezni a szakszerű lefolyótisztítást!

A megfelelő céleszközökkel, mint például a magas nyomású (WOMA) pumpa, vagy a professzionális acélspirál, töredék idő alatt újra használhatóvá tesszük lefolyódat!

Ügyfélszolgálatunk 0-24-ben rendelkezésedre áll, ne habozz hát telefonálni nekünk vagy visszahívást kérni!

Kérj visszahívást itt!

Budapesten és Pest megyén belül bárhol vállalunk vízszerelési, csatornázási, duguláselhárítási, fűtésszerelési munkákat ügyfeleinknek

Hívj minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa